ПРОДУКТИ - APTOS

Отиване към съдържанието

Главно меню:

ПРОДУКТИ

Продукти на компанията Аптос

   Продуктите на фирма Аптос са предназначени за специалистите дерматолози, хирурзи и пластични хирурзи.

За козметологичните резорбируеми конци Aptos и методите Light Lift

   Резорбируемите конци от серията Light Lift (Лайт Лифт), прилагани за армиране на меките тъкани, обикновено използвани с цел корекция инволютивните изменения на лицето, шията, деколтето, вътрешните повърхности на мишниците и на бедрата, предната коремна стена, надколенните области. Резорбируемите козметологични конци се състоят от полимеризирана L-млечна киселина до капролактон (поликапролактон). След въвеждане в тъканите този материал се подлага на биодеградация по пътя на хидролизата. В течение на цяла една година конците се резорбират напълно. На мястото на резорбируемите материали определено време се съхранява съединителнотъканна мрежа, формирането на която е свързано не толкова с присъствието чуждо тяло (конците), но и с постепенното отделяне на L-млечна киселина, стимулиращо неоколагеногенезата. Това обяснява нарастването на положителния клиничен отговор на въведените резорбируеми конци в продължение на поне 6–8 месеца. Използваните резорбируеми биоконци позволяват да се постигнат забележителни резултати на различни участъци на лицето.

Показания за приложение

   Резорбируемите биоконци се прилагат при леки и умерени признаци на отпуснатост на кожата, птоза на меките тъкани (без изразен излишък на кожа) в областта на лицето и шията. Към показанията се отнасят:
  • птоза (отпускане) на латералната трета на веждите;
  • изглаждане на контура на скулите и бузите;
  • задълбочаване на назо-лабиалните гънки и на т. нар. „бръчки на тъгата“, обусловени от отпускането на надлежащия масив от меки тъкани;
  • деформацията на овала на лицето, вкл. и от т. нар. „двойна брадичка“ (при изразена хипертрофия на мастната тъкан се извършва липосукция или се използват други методи за локално отделяне на мастна тъкан);
  • възрастови изменения на шията, развиващи се на фона на атрофичните процеси в кожата.

   Резорбируемите конци се прилагат при изразени изтъняване и отпускане на покривните тъканни структури.

Преимущества на методите Light Lift

   Бърз резултат. Използвайки резорбируеми конци Аптос, може да се получат отлични резултати без необходимост от провеждане на традиционни хирургически вмешателства. Първите положителни изменения са забележими още в същия ден на интервенцията. Максималният ефект от поставянето на биоконци Аптос се постига за 2–3 седмици. Полученият естетичен резултат се съхранява до 2 години, но този срок може да се изменя в зависимости от начина на живот и от индивидуалните особености на пациентите.

   Минимален травматизъм. Конците се поставят през инжекционни отвърстия на кожата посредством специални канюли. Използваните резорбируеми конци също обезпечават безопасността на методите Light Lift.

Aptos Surgical - нерезорбируеми конци за хирургически методи

   Методът се препоръчва на пациентите след 45-годишна възраст със силно изразени признаци на възрастови изменения. Конците се въвеждат подкожно с помощта на специална инжекционна канюла през точковидни отвърстия на кожата и минимални разрези до 0,5 см. Безопастността на продуктите Aptos е обусловена от използването на класически медицински шевен материал – полипропилен, който се използва в хирургията вече повече от 50 години.

Серията Aptos Surgical включва в себе си следните продукти:

Aptos Thread: конци от полипропилен с нарези.

Aptos Needle 4/0: двойнозаострена игла с полипропиленови конци без нарези, позволяващи извършването на корекции на зигоматично-скуловата област и брадичката.

Aptos Needle 3/0 и 2/0: двойнозаострена игла с полипропиленови конци без нарези, прилагащи се за корекция на увулата на ушите, субменталната област, субмандибуларната област (т. нар. „хамак“), а също и за повдигане на гърдите.

Aptos Needle 2G: двойнозаострена игла с полипропиленови конци с нарези. Прилагат се за корекции в областта на веждите, зигоматично-скуловата област, менталната и субменталната област.

Aptos Wire: телен скалпел за корекция на изразени бръчки и гънки, като например на челото, подбрадието и шията, глабеларните гънки между веждите, назолабиалните гънки, а също така неравности на кожата и подкожните тъкани на лицето и тялото.

Aptos Spring: конец-пружина от полипропилен.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Комплексен подход

   Конците могат да се прилагат заедно с класически естетично-медицински процедури като инжектиране на филъри, ботулинов токсин, PRP-плазмотерапия, извършването на пилинги и др. Тези комбинирани терапии дават превъзходни резултати.

Процедура

   Процедурите за поставяне на конци Аptos могат да се провеждат амбулаторно с използване местна инфилтрационна анестезия. Лифтирането на цялото лице с помощта на резорбируеми конци отнема около 30-40 минути, а повдигането само на отделни зони – не повече от 10-15 минути.

Противопоказания

   Противопоказания за използването на резорбируеми биоконци са наличие на остри възпалителни процеси, онкологична патология, а също така нарушения в съсирваемостта на кръвта.

Препоръки след извършване на процедури

   В продължение на 2–3 седмици след поставяне на резорбируеми биоконци, пациентите трябва да се въздържат от активно гримасничене, фитнес-занимания, масажни терапии, а също така от посещения на саина и парна баня.

Интензивни курсове за специалисти

   Фирма Aptos редовно организира теоретични курсове и практически занятия за изучаване и популяризиране на методите за клинично приложение на естетично-медицинските методи за лифтиране с конците на Aptos от дерматолози, хирурзи и пластични хирурзи.

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню